Парапети Барос Вижън

Барос Вижън на Tomorrow Redefined:
Предизвикателства и практически решения с Lean методология

Dzhamal Aliman - speaker at tomorrow redifined

С радост Ви съобщаваме, че собственикът на Барос Вижън – Джамал Ахмед Алиман ще бъде говорител на дългоочакваната конференция Tomorrow Redefined с тема: Разраствайте бизнеса си бързо чрез Lean мислене и практики. Това събитие събира изпълнителни директори на някои от най-иновативните фирми в България, за да изследват заедно тайните за постигане на оперативни съвършенства и подобряване на бизнес процесите с лийн методологията.

Джамал ще сподели за своето вдъхновяващо пътешествие от село Борино, Смолянско, до основаването и развиването на лидерски бранд в сферата на системите за стъклени парапети – Барос Вижън ЕООД. Неговата история е свидетелство за предприемачески дух и решителност, тъй като той е изградил успешна компания, която сега обслужва клиенти в 30 страни на три континента.

Основни акценти на презентацията на ще бъдат:

1. Възприемането на Lean методологията:

Джамал ще сподели за ключовата роля, която (Lean) Лийн методологията играе в Барос Вижън. Той ще подчертае, че Лийн не е просто набор от правила, а начин на мислене, който, когато е правилно адаптиран, може да революционизира една организация. Вместо просто да копира практики от учебници или други компании, Барос Вижън е приспособила принципите на Лийн, за да отговарят на нейните уникални нужди и тези на клиентите.

2. Ранни етапи на приложение и успехи:

lean methodology baros vision

Вдъхновен от „Пътят на Toyota“ през 2021 г., Джамал въведе методологията 5S в производствения процес, което доведе до забележителни подобрения. Този стратегически ход увеличи производствения капацитет от 500 на 1200 метра алуминиеви профили дневно, като същевременно значително намали брака от 7-8% на 2%. Тази трансформация демонстрира силата на Лийн, когато се прилага с внимателно планиране и отдаденост.

3. Преодоляване на предизвикателствата с препълнени складове:

Джамал ще разкрие как Барос Вижън се справи предизвикателствата, които идват с претъпкани със стоки и суровини складове. Как оптимизирането на складираните наличности и автоматизирането сладовете помогнаха да съхраняваме 80% повече стока на същата складова площ. И как тези проактивни подходи също помагат за по-ефективно управление на наличностите и до една устойчива стратегия за Барос Вижън.

4. Практически приложения на Lean:

Тук ще засегне практически опит от приложението на Лийн за производството на „Спайдъри“ (стъклодържачи), ключов продукт в каталога на Барос Вижън, и ще илюстрира ползите от принципите на Лийн в този случай. Как с преминаването към еднокомпонентна поточна производствена система производителността се увеличи от 60 на 160 единици на ден. Тази промяна доведе до значително намаляване на времето за производство, движението на операторите и разходите, подчертавайки осезаемите ползи от прилагането на Лийн.

5. Подход - хората на първо място:

Джамал твърдо вярва, че хората са на първо място. За него развиването на талантите на служителите и инвестирането в подобряването на техните умения е от първостепенно значение. Той ще сподели своя опит за културата на Барос Вижън, която насърчава служителите да израстват професионално, да правят иновации и да допринасят за успеха на компанията. Как този ангажимент за развитие на служителите е от основните фактори за растежа и постиженията на Барос Вижън.

lean kanban board baros vision

6. Непрекъснато усъвършенстване и фокусиране върху клиента:

Презентиране на значението на обратната връзка от клиентите и непрестанния стремеж към елиминиране на процеси без добавена стойност. Как техники като Gemba разходка играят важна роля при идентифицирането и отстраняването на брака, като гарантират, че фирмата остава гъвкава и отзивчива към нуждите на клиентите. Как фокус върху непрекъснатото усъвършенстване засилва пазарната позиция на компанията и повишава удовлетвореността на клиентите.

Поглед напред:

Г-н Алиман вярва, че Лийн методологията не е само за процеси, а за създаване на култура на непрекъснато подобрение. Той ще сподели прозрения за това как лидерите могат да вдъхновят своите екипи да приемат принципите на Лийн, водещи до устойчив растеж и оперативни постижения.

Интерактивна сесия с въпроси и отговори:

Присъстващите ще имат възможност да се разговарят с Джамал по време на сесията за въпроси и отговори след неговата презентация. Този интерактивен сегмент обещава да предостави по-задълбочена представа за Лийн пътуването на Барос Вижън и практически съвети за прилагане на подобни стратегии в други организации.

Ние от Барос Вижън ЕООД сме горди от участието ни в Tomorrow Redefined, подчертавайки нашия ангажимент към високи постижения и иновации. Очакваме с нетърпение да споделим нашето път и да се учим от други лидери в индустрията на това престижно събитие.

Абонирайте се за нашия
новинарски бюлетин.

Абонирайте се за нашия новинарски бюлетин.

Абонирайки се за нашия новинарски бюлетин, Вие ще бъдете сред първите, които разбират за нашите нови продукти, новини за компанията и постижения.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.