Парапети Барос Вижън

Парапетни стъкла от Барос Вижън

Парапетните стъкла са основна част от стъклените парапети. Изборът на стъкло е ключов както за крайния дизайн на проекта,
така и за здравината и сигурността при използването на парапета. За нашите парапетни системи използваме предимно 2 типа стъкло – ламинирано и закалено ламинирано. Причината да се спрем на точно тези 2 типа е, че с тях можем да спазим обещанието към нашите клиенти за безопасно използване на продуктите ни.

Повече информация за парапетни стъкла и възможните модификации можете да намерите на нашия специлализиран сайт за стъкло.

В Барос Глас можете намерите повече за различните приложения стъклата. Открийте полезна информация като стандарти на работа, капацитет на фабриката, минимални и максимални размери на стъклата, които предлагаме и възможни модификации. Барос Глас може да Ви предложи не само парапетни стъкла, но и широка гама от други стъкла като бронирани стъкла, стъкла за подове, фасадни стъкла, стъкла за стъклопакети и др.

Какви са ключовите разлики в здравината на типовете стъкла?

Ламинирано стъкло

При счупване ламинираното стъкло запазва своята цялост благодарение на специалното фолио между стъклените панели. Отлична издържливост на натиск и удър го прави топ избор. Ламинираното и закалено ламинираното стъкло са най-добрите варианти за стъкла за стъклен парапет.

Закалено стъкло

При счупване закаленото стъкло се разпада на малки парченца, което значително намалява риска от нараняване за хората около него. Издържливостта му на натиск и удър с добра. Този тип стъкло намира широко приложение в ежедневието ни. Може да се използва за парапетно стъкло в зависимост от характера на проекта.
снимка на счупено нормално стъкло

Обикновено стъкло

При счупване обикновеното стъкло се разпада на големи и остри парчета, които представляват сериозна опасност за здравето на хората около него. Издържливостта му на натиск и удър е много малка. Не се използва за парапетни стъкла.

Модификации на парапетните стъкла

Ние от Барос Вижън предлагаме широка гама от модификации на парапетни стъкла. Всички от тях са съобразени с интернационалните стандарти за сигурност при експлоатация. Ние не правим компромиси в качеството и при нас няма да намерите клатещи се парапети, които да застрашават здравето на околните хора!

видове стъкла за парапети барос вижън

Прозрачно

Супер прозрачно

Цветно + Прозрачно

Цветно + Цветно

Използването на ламинирано или закалено ламинирано стъкло за парапетни стъкла е задължително за нас, тъй като тези типове стъкла гарантират не само здравината на парапета, но и запазване структурната цялост на стъклото при счупване. Това е възможно поради производствения процес на ламинираното стъкло, при които се слепват два, три, четери или повече стъклени панела със специално фолио (PVB) помежду им. Тази структура осигурява надеждността, която се търси при качествените стъклени парапети. Дори при счупване парапетните стъкла остават цели, което елиминира риска от нараняване за хората наоколо.

Още модификации на парапетните стъкла можете да видите на нашата страница със завършени проекти >>>

Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.