Парапети Барос Вижън

Идеи за Вашия стъклен парапет

 Без значение дали става въпрос за ново поставяне или подмяна на вече съществуващ парапет, когато сте работили услилено, за да създадете и финансирате проекта си – заслужавате най-добрият завършващ щрих, а именно стъклените парапети.

 Няма да е пресилено, ако кажем, че стъкленият парапет в момента е най-модерният и предпочитан избор от всички видове парапети. Това не е очудващо имайки в предвид, че с използването му може да постигнете:

  • Зашеметяващ дизайн
  • Чувство за просторност и повече място
  • По-добро проникване на светлината
  • Запазване на гледката
  • Здрава и сигурна конструкция

Когато е проектирана и монтирана правилно, системата за стъклен парапет добавя стил, лукс и стойност към дома или офиса. Освен това, е напълно безопасна и фунционална за ежедневна експлоатация дори и на места с висок дневен трафик от хора.

В тази статия ще намерите разнообразни идеи за дизайн на Вашия парапет от стъкло. Всички показани обекти са от завършени проекти използващи профили за стъклени парапети от Барос Вижън. 

*Важно е да вземете в предвид местните строителни норми по отношение на типа безопасно стъкло (закалено, ламинирано), което се изисква за стъклен парапет:

  • Закаленото стъкло е термично обработено стъкло, чиято повърхност е заздравена при изпичането му в пещ за закаляване. При счупване то се разбива на малки неостри парченца, които не представляват опасност за околните.

  • Ламинираното стъкло се получава при слепването на два или повече стъклени панела един за друг с помощта на специално фолио (помежду им). При счупване стъклото запазва своята структурна цялост. Ламинираните и закалено ламинираните стъкла са най-безопасния избор за парапетни стъкла.

Идеи за Вашите парапети от стъкло

Красиви и елегантни, парапетите от стъкло пасват на всеки проект. Различните видове монтаж (подов, вграден и страничен) и широката гама от модификации на парапетните стъкла гарантират лесното постигане на уникален и запомнящ се дизайн. За разлика от дървените парапети и тези от ковано желязо, стъклените действат и като защита от вятъра, което ги прави особено добър избор за крайбрежни или открити места където често има силни ветрове. В сравнение с традиционните парапети където има разстояния между колоните и панелите, при стъклените парапети няма. Това води и до редуциране на нивото на шума – предимство, което ще окаже значително влияние, ако обекта Ви се намира близко до пътна артерия или до място със засилен трафик от хора.

Може би няма да бъде изненадващо за Вас, ако Ви кажем, че едни от най-честите и популярни приложения на стъкления парапет е за тераси и балкони. За това ще започнем с идеи за тях.

Идеи за стъклени парапети за тераса

В повечето случаи когато говорим за тераса става въпрос за място за разходка и отдих. Често терасите са оборудвани с разнообразни аксесоари като маси и столове, люлки, пейки и дори басейни, което ги прави места където можете както да се насладите на спокойствието, така и да се съберете по различни поводи с колеги, приятели и роднини. Без значение дали е градинска, приземна или покривна тераса, безрамковият дизайн на стъклените парапети за тераса е красив и функционален и Ви позволява да запазите гледката. Ето и няколко предложения за стъклени парапети за тераса от изпълнените ни проекти:

Идеи за стъклени парапети за балкон

Балконите се срещат в различни форми и големини. Основното им предназначение е увеличаване на жилищното пространство, но това не значи, че не играят и важна роля за цялостния облик на сградата. Стъклените парапети за балкон са естетическо и модерно решение за постигане на уникален дизайн. Широката гама от типове парапетни стъкла и модификации за тях Ви гарантират, че можете да постигнете дизайна, който си представяте било то за един или за всички балкони по сградата. По-долу може да разгледате нашите предложения за стъклен парапет за балкон:

Идеи за стъклени парапети за стълби

Тенденция, която набира все повече популярност през последните години е използването на парапети от стъкло както за вътрешни, така и за външни стълби. Без значение дали става въпрос за стълбище в къща, в офис или в бизнес сграда, за стълбище, което води към двора, към терасата или междуетажно, то стъкленият парапет Ви предлага много стилно и изключително здраво решение.

Предимството на стъклените парапетни системи за стълби е, че лесно се комбинират с околния дизайн при използването на прозрачно стъкло. С използването на парапетни стъкла в различни цветове и/или модификации като градуален сатен, дигитален печат, частично матиране и добавянето на ръкохватки може да се постигне един стилен и уникален краен дизайн. Използването на стъклени парапети за стълби със страничен монтаж (алуминиеви профили или стъклодържачи от неръждаема стомана) Ви гарантира, че няма да губите от пространството на стълбището (при горен/подов монтаж обикновено се заема около 20% от площа на стълбището). Разгледайте предложенията на Барос Вижън за парапет за стълби:

Идеи за стъклени парапети за басейн:

Инвестирането в качествена преграда за басейна определено Ви дава спокойствие, но може да коства част от красотата на Вашия басейн и градина. Инсталирането обаче стъклена ограда за басейна ще Ви помогне да избегнете много от проблемите, свързани с други типове заграждения за басейни. 

Сигурна, безопасна и атрактивна, стъклената преграда за басейн предпазва малките деца и домашните любимци от случайно влизане във водата, като същевременно Ви позволява да се наслаждавате на басейна от разстояние. Стъклените парапети за басейн също ви позволяват да се насладите на времето със семейството си в градината, дори ако някои от вас са в басейна, а други не са. Те са идеална дизайн опция за партита или по-големи събирания, както и за по-тихи моменти със семейство Ви. Ето няколко предложения:

Идеи за стъклени навеси:

Стъклените навеси са интересна и функционална концепция за всеки проект където има нужда от защита от атмосферни условия като дъжд и сняг. Имат широко приложение като се използват над балкони и тераси, входни врати, прозорци, навеси за коли и при автобусни спирки. Стъкленият навес е чудесно допълнение към всеки дизайн особено когато той включва стъклени парапети на тераси или стълбища. Стъклените панели, които се използват са от закалено или ламинирано стъкло, което гарантира тяхната здравина. По-долу ще намерите няколко идеи от реализирани проекти:

Идеи за стъклени огради:

Стъклените огради са още едно приложение на стъклените парапети, което набира изключителна популярност в последните години. Тухлените стени, дървените огради и металните парапети имат нещо общо –  закриват пространството зад тях. В някои ситуации това може да бъде от полза например, може да искате да блокирате изгледа на минувачи и съседи. Но, ако искате да запазите гледката от вашата градина или двор то стъклената ограда Ви осигурява безопасност и пълна видимост. Стъклена ограда означава, че слънцето може да прониква свободно. Освен това подобрява усещането Ви за пространство – важно особено, ако имате по-малка градина.

Идеи за интериорни стъклени парапети:

Интериорните стъклени парапети са едно елегантно и модерно решение за Вашия дом или офис. С разнообразни видове на монтаж и специално проектирана, парапетната система за вътрешен стъклен парапет може да бъде съобразена с вашите структурни нужди, както и с вашия персонален стил.

Надяваме се да сме Ви помогнали да се насочите или изберете дизайн за Вашия проект. За още идеи за Вашия стъклен парапет можете да разгледате страницата ни със завършени проекти. Ако имате въпроси свързани с използването и монтажа на стъклени и алуминиеви парапети можете да се свържете с нас. Нашите консултанти ще Ви помогнат да изберете най-подходящият вариант.

Можете да разгледате и нашите съвети за това как да изберете точният стъклен парапет за вашия проект?

Повече от нашия блог

основна снимка на ESS

Стъклените парапети на Барос Вижън – част от една от най-иновативните и значими изследователски структури в света

Стъклените парапети на Барос Вижън – част от една от най-иновативните и значими изследователски структури в света Ние от Барос Вижън с радост Ви съобщаваме, че нашите парапетни системи BV9900 и BV3500 бяха

Прочети повече »
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.