Парапети Барос Вижън

Защо да изберете стъклени парапети?

Ако искате да придадете модерна визия на вашата сграда, дом или проект, без да правите компромиси що се отнася до безопасността, издръжливостта и най-вече гледката, то стъклените парапети са перфектни за Вас. Те са избор номер едно при ново строителство в Европа, а вече и в България.

Създайте усещане за просторност, без ограничения, благодарение на безрамковата визия на стъклените парапети. Те са стилна опция за балкони, тераси, стълбища , прегради, басейни, навеси и други. Богатият избор от разнообразни парапетни стъкла Ви дава възможност лесно да постигнете дизайна, който търсите.

стъклени парапети

Защо да изберете стъклен парапет от Барос Вижън?

Барос Вижън е единственият производител на стъклени парапети в България. Само при нас можете да получите цени директно от производител. Благодарение на нашия опит в монтажа, дизайна, изработката и контрола на качеството, ние предлагаме едни от най-иновативните решения за стъклен парапет в Европа. Доказали сме се като производител лидер в България и Европа през последните 13 години.

стъклени парапети на балкон-страничен монтаж тъмно стъкло

При нас може да намерите всички видове стъклени парапети, отговарящи на Европейските стандарти за издръжливост, сертифицирани в Institute of Giordano Италия. Ако държите на качеството и безопасността, парапетите от Барос Вижън са точния избор за Вас.

Ако не сте сигурни, кой парапет е перфектният избор за вас, разполагате с определен бюджет или просто искате да разгледате гамата ни, заповядайте в нашия Шоу Рум намиращ се на Асеновградско Шосе преди Агрия (КЦМ). Там може да разгледате всички системи които предлагаме, а също и видовете стъкло.

стъклени парапети без рамки

Какви са предимствата на стъклените пред другите видове парапети?

Перфектното комбиниране на стъклените парапети с всякакви видове материали ги прави подходящ избор за почти всеки проект където се търси по-изчистен и отворен дизайн. Основните предимства на парапетните системи със стъкло са:

  • Безпрепятствената гледка – когато домът или бизнес сградата Ви предлагат красива гледка, последното нещо, което искате е да я скриете с борд, дебелостенен дървен или алуминиев парапет, още по-малко с парапет от желязо. Безрамковите стъклени парапети създават илюзията, че няма преграда между Вас и гледката. По този начин те спомагат за уникалния екстериорен дизайн на проекта Ви.

  • Лесната поддръжка – като цяло парапетите със стъкло са много лесни за почистване и изискват минимална поддръжка. Те са устойчив вариант даже когато  са изложени на постоянни външни атмосферни влияния. Отпада и проблема с плесента, която често се среща при дървените парапети и проблема с ръждата при железните парапети.

  • Безопасността – използвайки стъклени парапети било то за открита тераса или за вътрешно стълбище, вие избирате едно безопасно решение, с което няма нужда да се притеснявате за децата и домашните си любимци, които могат да паднат, покатерят или наранят в разстоянията в парапета. Препоръчваме използването на закалено ламинирано стъкло. То е от 5-7 пъти по-здраво от незакаленото и благодарение на слепващия ламинат (PVB) отпада риска от чупене и разпръскване на парчета стъкло,  тъй като той задържа структурата на стъклото цяла.

  • Уникалният дизайн – без значение дали правите нова инсталация или подменяте стари парапети, веднъж монтирани стъклените парапети ще допринесът за предизвикването на “уау” ефекта у всеки посетител. Резултатът от изчистените линии и откритата гледка е зашеметяващ вид на финалния дизайн.
корица на каталог стъклени парапети барос вижън

Продуктов Каталог за стъклени парапети

Ние от Барос Вижън Ви предлагаме широк спектър от стъклени парапети и аксесоари за тях. Можете да разгледате обновеният ни каталог, там ще намерите всичките ни парапетни системи, видовете монтажи и монтажни схеми за всеки от тях. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас.

Свали Каталога

Какви приложения имат стъклените парапетни системи?

Стъклените парапети намират широко приложение, увеличавайки безопасността, видимостта и допринасяйки за модернизирането на визията. Най-често клиентите ни използват парапети със стъкло за:

Стъклени парапети за тераси и балкони

Предимствата на парапетите със стъкло за тераси и балкони са явни от гледна точка на дизайн. Те неоспоримо водят до по-просторен и модерен външен вид. От гледна точка на функционалност не отстъпват по нищо на другите видове парапети за тераси. При стъклените парапети са на лице здравина, сигурност и лесна поддръжка. Те предоставят безпроблемна гледка и издържат много по-дълго време на разнообразни атмосферни влияния. Най-често избирания вариант от нашите клиенти е стъкления парапет със закалено ламинирано стъкло.

стъклени парапети за тераса с прозрачно стъкло
стъклени парапети за стълбище
Стъклени парапети за стълби

Стъклените парапети за стълби се използват както за вътрешни така и за външни стълбища. Те не само позволяват на светлината да преминава през тях, но и подобряват визуалният дизайн позволявайки да има панорамна гледка към интериорния декор и околния пейзаж.

Избирайки стъклени парапети за стълби от Барос Вижън, Вие избирате вариант, който ще надмине очакванията Ви. Може да сте сигурни, че стриктно са спазени всички необходими и задължителни изисквания на индустрията по отношение на качество и безопасност.

За стъклените парапети за стълби предлагаме точкова система със спайдъри (стъклодържачи) от неръждаема стомана. Точковата ни система и част от алуминиевите ни парапетни системи дават възможност за страничен монтаж. С този тип монтаж не е нужно да жертвате част от пространството на стълбището (обикновено около 10%) както се получава с друг тип монтажи на стъклени парапетни системи за стълбища.

Стъклени парапети за басейн

Стъклени парапети за басейн – сигурността се среща със стила. Още наричани стъклените огради за басейни, те предлагат стилна алтернатива на обикновените защитни огради за басейн, позволявайки да се вижда околната среда. Елегантни и модерни, нашите стъклени парапети за басейн подобряват сигурността без да жертвате естетиката. Те спасяват животи – водещите експерти препоръчват монтирането на стъклени огради около обекта като най-добър метод за избягване на инциденти с малки деца паднали в басейна. Сред опциите за безопасност, които предлагаме са стъклени парапети с ламинирано стъкло с повърхност предотвратяваща изкачването по тях, ясна видимост през стъклото, за да може лесно да наблюдавате децата и порти за басейн със самозатварящи се панти, за да ограничите достъпа до водата когато е нужно.

Със защитните стъклени огради от Барос Вижън не е нужно да избирате между сигурността и стилният вид, получавате и двете!

стъклени парапети за басейн
стъклен навес барос вижън
Стъклени навеси

Стъклените навеси подобно на стъклените парапети са надежден и много стилен избор. Все по-често срещани са при тераси, входни врати, прозорци, навеси за коли и при автобусни спирки. Подходящи са за всеки проект където има нужда от защита от атмосферни условия като дъжд, вятър или сняг. За навесите се използват закалено стъкло или ламинирано стъкло, които гарантират здравина им. Стъкленият навес може да бъде чудесно допълнение към всеки екстериорен дизайн като особено добре се вписва в комбинация със стъклени парапети за тераси или стъклени парапети за стълбища.

Свържете се с нас и ние ще направим оглед на Вашия обект, за да изберем най-подходящият метод на монтиране и вид стъкло за самия навес.

Видове монтаж за стъклен парапет.

Когато говорим за стъклен парапет, има 3 основни типа монтажи: горен, страничен и вкопан.

Горен монтаж

Горният монтаж, или още наричан базов и подов монтаж, е най-разпространения за стъклени парапети. Този тип инсталиране на парапета се постига лесно. Подов монтаж може да се прави върху бетон, плочки, дърво, метални плочи и конструкции. Препоръчително е настилката да е готова преди да бъде положена парапетната система. Монтирането на парапети не е възможно, ако говорим за тухла и газобетонни блокове, тъй като те не предлагат стабилна основа.

Нашите парапетни системи, които предлагат горен монтаж са: алуминиеви профили BV9900, BV7500, BV6500, BV6500L, BV5500, BV4500 и колонки от инокс / неръждаема стомана BV2500.

Страничен монтаж

Страничният монтаж се използва предимно с предварително планиране. При този тип монтаж стъкленият парапет се монтира от външната страна като по този начин не се заема място от обема на площта. Страничният монтаж е много подходящ за стълбища и балкони. Със страничен монтаж лесно може да се постигне естетически вид на парапета където от вътрешната страна се вижда само стъклото. Често използвани при страничен монтаж са стъклодържачите, с които се постига здраво и устойчиво инсталиране на парапета. Красивият дизайн постиган с тях е неуспорим.

Алуминиевият канал за стъклен парапет, който предлагаме е BV9900S. За този тип монтаж имаме по-широк избор от иноксови колонки и стъклодържачи – BV2500S, BV3500 и BV3500RS.

Вкопан монтаж

При вкопаният или още наричан интегриран монтаж е много важно да има предварително планиране, за да се избегне къртене и допълнително изграждане когато дойде време за поставяне на парапетната система.

Вкопаването на парапета гарантира постигане на изключителна здравина на завършената конструкция. Освен здравината, основно предимство на вкопания монтаж е, че се вижда само стъклото на парапета, което гарантира, че могат да се постигнат всякакви изисквания на архитекти и интериорни и екстериорни дизайнери. Обикновено профила се закрива с два горни капака отпред и отзад.

Стъклените парапети за вкопаване, които предлагаме са BV9900U, BV7500U и BV6500L – с който може да се постигне и страничен вкопан монтаж.

Кои са най-новите ни системи за стъклени парапети?

Регулируема парапетна система BV9900
bv9900 регулируем стъклен парапет

Стъклен парапет BV9900 е нашата нова регулируема система. След повече от година на разработка и различни прототипи, можем да Ви предложим готов профил, чийто монтаж се извършва за секунди. BV9900 може да бъде регулиран с точност до +/- 2° с помощта на шестоъгълен ключ и електрическа отвертка. Сертифицирана на 4kN тази парапетна система е подходяща за всякакви приложения.

BV9900 предлага следните видове монтаж:

Бюджетна парапетна система BV7500
bv7500 бюджетно-ориентиран стъклен парапет

BV7500 е най-новата ни бюджетно-ориентирана система за стъклен парапет. Внимателният избор на материали и уникалната форма на профила спомагат за лесното и монтиране и за свеждане до минимум на вероятността от счупване на стъкления панел при монтажа. Сертифицирана на 2kN, тази система е перфектно решения за битови и жилищни проложения от разнообразен характер.

BV7500 предлага следните видове монтаж:

Какви видове парапетни стъкла се използват при парапетите?

За стъклените парапети са важни 2 основни неща: дизайна и здравината. Поради това в Барос Вижън използваме основно 2 типа стъкло за нашите парапети – ламинирано и закалено ламинирано. Причината да използваме точно тях е, че те осигуряват сигурността, която се очаква от парапетите ни. Ламинираното стъкло се получава при слепване на два или повече стъклени панела със специално (PVB) фолио. Начина на производство на ламинираното стъкло гарантира, че то запазва структурата си дори когато бъде счупено. Не допускаме компромиси със сигурността!

ламинирано закалено стъкло от барос глас

Факта, че използваме 2 основни типа стъкло далеч не ограничава избора, който имат нашите клиенти. Що се отнася до стъкла за парапети предлагаме:

видове стъкла за парапети барос вижън
Прозрачно
Супер прозрачно
Цветно + Прозрачно
Цветно + Цветно

Ние от Барос Вижън Ви предлагаме основни цветове стъкло за парапети като: Кафяво, Зелено, Сиво, Синьо. Също така можете да изберете от разнообразие от модификации на самото стъкло: Матирано, частично Матирано, Сатенен завършек, Градуален сатен, Дигитален или Ситопечат върху стъклото, специално покритие против плъзгане и още. Можете да намерите повече информация за различните модификации на стъклата на нашия специализиран сайт за стъкло – Барос Глас.

Ръкохватки и Аксесоари за стъклени парапети

За клиентите ни, които не търсят напълно изчистен завършек на стъклените парапетите (без ръкохватки), предлагаме набор от ръкохватки и аксесоари за ръкохватки.

ръкохватка за парапет WX 6022

BV 6022 – представлява обла алуминиева ръкохватка с гумено уплътнение. Може да се използва върху стъкло с дебелина от 12 – 24 мм. Повече за BV 6022 тук.

ръкохватка за парапет WX 6023

BV 6023 – е декоративна правоъгълна ръкохватка с тънка линия и без гумено уплътнение. Може да се използва върху стъкло с дебелина от 16 мм. Повече за BV 6023 тук.

ръкохватка за парапет WX 6024

BV6024 – е квадратна алуминиева ръкохватка с гумено уплътнение. Може да се използва върху стъкло с дебелина от 12 – 24 мм. Повече за BV 6024 тук.

Допълнителните аксесоари за ръкохватките са стенни фланци, колена от 90° до 135°, съединители, тапи, капаци и още. Моля вижте АКСЕСОАРИ за повече информация относно всички налични аксесоари, които предлагаме за нашите стъклени парапети.

Свържете се с нас по телефон, ел. поща или заповядайте на място в нашия шоурум.
Ще Ви помогнем да направите информиран и съобразен с бюджета Ви избор!

Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.