Парапети Барос Вижън

Защо да изберете стъклени парапети?

Ако искате да придадете модерна визия на вашата сграда, дом или проект, без да правите компромиси що се отнася до безопасността, издръжливостта и най-вече гледката, то изборът на стъклени парапети е перфектен за Вас. Те са избор номер едно при ново строителство и реновиране в Европа, а вече и в България.

Създайте усещане за просторност, без ограничения, благодарение на безрамковата визия на стъклените парапети. Те са стилна опция за балкони, тераси, стълбища , прегради, басейни, навеси, дворове, градини и прочие. Богатият избор от разнообразни парапетни стъкла Ви дава възможност лесно да постигнете дизайна, който търсите.

защо да изберете стъклен парапет

Защо да изберете стъклен парапет от Барос Вижън?

Барос Вижън е единственият производител на стъклени парапети в България. Само при нас можете да намерите иновативни, качествени и красиви стъклени парапети с цени директно от производител. Благодарение на нашия опит в монтажа, дизайна, изработката и контрола на качеството, ние предлагаме едни от най-модерните решения за стъклен парапет в Европа. Доказали сме се като производител лидер в България и Европа през последните 16 години.

уникален проект на Хъс билдинг със стъклени парапети

При нас може да намерите всички видове стъклени парапети, отговарящи на Европейските стандарти за издръжливост и местните стройтелни норми, сертифицирани в Institute of Giordano Италия. Ако държите на качество, лесен монтаж и безопасност, то парапетите от Барос Вижън са точния избор за Вас.

Не сте сигурни, кой парапет ще е перфектният избор за вас? Разполагате с определен бюджет или искате да разгледате гамата от стъклени системи, които предлагаме? Свържете се нас, разгледайте сайта ни или заповядайте в нашия Шоу Рум на Асеновградско Шосе, град Пловдив. Тук може да разгледате всички системи за стъклен парапет, които предлагаме, а също и видовете парапетно стъкло и възможните комбинации, аксесоари и ръкохватки.

стъклени парапети без рамки

Какви са предимствата на стъклените пред другите видове парапети?

Перфектното комбиниране на стъклените парапети с всякакви видове материали ги прави подходящ избор за почти всеки проект където се търси по-изчистен и отворен дизайн. Основните предимства на парапетните системи със стъкло са:

  • Безпрепятствената гледка – когато домът или бизнес сградата Ви предлагат красива гледка, последното нещо, което искате е да я скриете с борд, дебелостенен дървен или алуминиев парапет, още по-малко с парапет от желязо или бетон. Безрамковите стъклени парапети създават илюзията, че няма преграда между Вас и гледката. По този начин те спомагат за уникалния екстериорен дизайн на проекта Ви.

  • Лесната поддръжка – като цяло парапетите със стъкло са много лесни за почистване и изискват минимална поддръжка. Те са устойчив вариант даже когато  са изложени на постоянни външни атмосферни влияния. Отпада и проблема с плесента, която често се среща при дървените парапети и проблема с ръждата при железните парапети.

  • Безопасността – използвайки стъклени парапети било то за открита тераса или за вътрешно стълбище, вие избирате едно безопасно решение, с което няма нужда да се притеснявате за децата и домашните си любимци, които могат да паднат, покатерят или наранят в разстоянията в парапета. Препоръчваме използването на закалено ламинирано стъкло. То е от 5-7 пъти по-здраво от незакаленото стъкло и благодарение на слепващия ламинат (PVB) отпада риска от чупене и разпръскване на остри парчета стъкло,  тъй като ламината задържа структурата на стъклото цяла.

  • Уникалният дизайн – без значение дали правите нов монтаж или подменяте стари парапети, веднъж монтирани стъклените парапети ще допринесът за предизвикването на “уау” ефекта у всеки посетител. Резултатът от изчистените линии и откритата гледка е зашеметяващ вид на финалния дизайн.

  • Повече естествена светлина – една концепция, която е широко-разпространена при строеж на нови сгради е възможността за проникване на повече естествена светлина. Стъклените парапети са идеалното решение както за дома така и за офиса, когато искате да увеличите количеството естествена светлина, която навлиза в сградата. Парапетите от стъкло са устойчиво решение за регулиране на енергийната ефективност и редуцирането на използването на изкуствена светлина.

Продуктов Каталог за стъклени парапети

Ние от Барос Вижън Ви предлагаме широк спектър от стъклени парапети и аксесоари за тях. Можете да разгледате обновеният ни каталог, където ще намерите всичките ни стъклени парапетни системи, видовете монтажи, монтажни схеми, технически чертежи и специфични характеристики за всяка система за стъклен парапет. Като единственият производител на стъклени парапети в България, ние можем да Ви предложим персонализирани решения за всеки проект. Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас.

Свали Каталога

Какви приложения имат стъклените парапетни системи?

Стъклените парапети намират широко приложение, увеличавайки безопасността, видимостта и допринасяйки за модернизирането на визията. Най-често клиентите ни използват парапети със стъкло за:

Стъклени парапети за тераси и балкони

Предимствата на парапетите със стъкло за тераси и балкони са явни от гледна точка на дизайн. Те неоспоримо водят до по-просторен и модерен външен вид. От гледна точка на функционалност не отстъпват по нищо на другите видове парапети за тераси. При стъклените парапети за тераси са на лице здравина, сигурност и лесна поддръжка. Те предоставят безпроблемна гледка и издържат много по-дълго време на разнообразни атмосферни влияния. Най-често избирания вариант от нашите клиенти е стъкления парапет със закалено ламинирано стъкло, комбинирайки прозначно и цветно стъкло.

парапетна систем BV7600 на тераса на последен етаж
bv3500rs система за стъклен парапет монтирана на вътрешно стълбище

Стъклени парапети за стълби

Стъклените парапети за стълби се използват както за вътрешни така и за външни стълбища. Те не само позволяват на светлината да преминава през тях, но и подобряват визуалният дизайн позволявайки да има панорамна гледка към интериорния декор и околния пейзаж.

Избирайки стъклени парапети за стълби от Барос Вижън, Вие избирате вариант, който ще надмине очакванията Ви. Може да сте сигурни, че стриктно са спазени всички необходими и задължителни изисквания на индустрията по отношение на качество и безопасност.

За стъклени парапети за стълби можете да изберете както профили за стъклен парапет, така и точкова система със спайдъри (стъклодържачи) от неръждаема стомана или иноксови колонки. Повечето ни профили за стъклени парапети, точковите ни системи (стъклодържачи) и част от алуминиевите ни парапетни системи – дават възможност за страничен монтаж. С този тип монтаж не е нужно да жертвате част от пространството на стълбището (обикновено около 10%) както се получава с подовия тип монтаж на системите за стъклен парапет за стълбища.

Стъклени парапети за басейн

Стъклени парапети за басейн – сигурността се среща със стила. Още наричани стъклените огради за басейни, те предлагат стилна алтернатива на обикновените защитни огради за басейн, позволявайки да се вижда околната среда. Елегантни и модерни, нашите стъклени парапети за басейн подобряват сигурността без да жертвате естетиката. Те спасяват животи – водещите експерти препоръчват монтирането на стъклени огради около обекта като най-добър метод за избягване на инциденти с малки деца паднали в басейна. Сред опциите за безопасност, които предлагаме са стъклени парапети с ламинирано стъкло с повърхност предотвратяваща изкачването по тях, ясна видимост през стъклото, за да може лесно да наблюдавате децата и порти за басейн със самозатварящи се панти, за да ограничите достъпа до водата когато е нужно.

Със защитните стъклени огради от Барос Вижън не е нужно да избирате между сигурността и стилният вид, получавате и двете!

стъклени парапети за басейн
стъклен навес барос вижън

Стъклени навеси

Стъклените навеси подобно на стъклените парапети са надежден и много стилен избор. Все по-често срещани са при тераси, входни врати, прозорци, навеси за коли и при автобусни спирки. Подходящи са за всеки проект където има нужда от защита от атмосферни условия като дъжд, вятър или сняг. За навесите се използват закалено стъкло или ламинирано стъкло, които гарантират здравина им. Стъкленият навес може да бъде чудесно допълнение към всеки екстериорен дизайн като особено добре се вписва в комбинация със стъклени парапети за тераси или стъклени парапети за стълбища.

Търсите дизайн идеи за Вашия стъклен парапет? Можете да намерите повече в тази статия.

Скъпи ли са стъклените парапети?

Колко струват стъклените парапети? Най-точният отговор е зависи. Средната цена на качествените и надеждни стъклени парапети (използващи закалено-ламинирано стъкло) започва от около 250лв и стига до 2000лв за линеен метър. В тези цени влизат монтаж, закалено-ламинирано стъкло (голямо разнообразие от модификации) и алуминиев профил. Това са ориентировъчни цени на дребно.

На пазара има голямо разнообразие от системи за стъклени парапети. Основни фактори определящи цената са качеството на материалите използвани за изработка, конструкцията и външния вид. Друг основен фактор определящ крайната цена на стъкления парапет е самото стъкло. Дали е закалено, ламинирано или закалено-ламинирано, каква му е дебелината, има ли модификации. Също от значение е дали има включен монтаж или не в офертата.

Както при повечето продукти на пазара така и при парапетите от стъкло има бюджетни варианти където алуминивия профил е по-прост по структура и използва само закалено или ламинирано стъкло. Като дългогодишен производител на стъклени парапети ние от Барос Вижън препоръчваме на нашите клиенти да не се насочват към най-евтините варианти, тъй като те идват със своите минуси. Въпреки по-високите начални разходи, които ще имате с качествена система и закалени-ламинирани стъкла, с тях получавате по-голяма надежност и дълготрайно използване. Евтините варианти не са оптимизирани от към дизайн (структура), което води и до по-слаба здравина на парапета. А когато става въпрос за стъкла – закалените и ламинираните стъкла често може да се напукат или счупят при монтажа. Подмяната на дори едно счупено или напукано парапетно стъкло може да увеличи със седмици срока за завършване на парапета.

Свържете се с нас, за да получите информация за цени за стъклени парапети за Вашия обект, възможности за оглед, монтаж на парапета и всички възможни модификации на парапетните стъкла.

Видове монтаж на стъклен парапет.

Когато говорим за стъклен парапет, има 3 основни типа монтажи: горен, страничен и вкопан.

Горен монтаж

Горният монтаж, или още наричан базов и подов монтаж, е най-разпространения за стъклени парапети. Този тип инсталиране на парапета се постига лесно. Подов монтаж може да се прави върху бетон, плочки, дърво, метални плочи и конструкции. Препоръчително е настилката да е готова преди да бъде положена парапетната система. Монтирането на парапети не е възможно, ако говорим за тухла и газобетонни блокове, тъй като те не предлагат стабилна основа.

Нашите парапетни системи, които предлагат горен монтаж са: алуминиеви профили с регулаж: BV9900, BV9900L, BV8900; профили за стъклен парапет със закамяване: BV7600, BV7600L, BV6500, BV6500L, BV5500, BV4500, BV4500 ECO и колонки от инокс / неръждаема стомана BV2500.

BV7500 с 6.6.2 стъкло с дигитален печат
Стъклен парапет BV4500 с 2 закалени стъкла
bv9900 регулируема система за стъклен парапет
bv9900 профил с дренаж

Страничен монтаж

Страничният монтаж се използва предимно с предварително планиране. При този тип монтаж стъкленият парапет се монтира от външната страна като по този начин не се заема място от обема на площта. Страничният монтаж е много подходящ за стълбища и балкони. Със страничен монтаж лесно може да се постигне естетически вид на парапета където от вътрешната страна се вижда само стъклото. Често използвани при страничен монтаж са стъклодържачите, с които се постига здраво и устойчиво инсталиране на парапета. Красивият дизайн постиган с тях е неуспорим.

Профилите за стъклен парапет със страничен монтаж, които предлагаме са: BV9900S, BV9900Y, BV8900S и BV7600Y. За този тип монтаж имаме по-широк избор от иноксови колонки и стъклодържачи – BV2500SM, BV3500 и BV3500RS.

bv3500rs регулируеми държачи за стъкло с кръгла алуминиева ръкохватка
bv9900 страничен монтаж - ЕСЦ
bv3500rs монтирани на стълбище
BV7500 installed in auto showroom with glass stairs

Вкопан монтаж

При вкопаният или още наричан интегриран монтаж е много важно да има предварително планиране, за да се избегне къртене и допълнително изграждане когато дойде време за поставяне на парапетната система.

Вкопаването на парапета гарантира постигане на изключителна здравина на завършената конструкция. Освен здравината, основно предимство на вкопания монтаж е, че се вижда само стъклото на парапета, което гарантира, че могат да се постигнат всякакви изисквания на архитекти и интериорни и екстериорни дизайнери. Обикновено профила се закрива с два горни капака отпред и отзад.

Стъклените парапети за вкопаване, които предлагаме са всички системи, които предлагат горен монтаж.

BV9900 интегриран монтаж
Кметство на HojeTaastrup - BV9900 интегриран монтаж

Кои са най-новите ни системи за стъклени парапети?

рендър на монтирана система за стъклени парапети bv9900

Специфика на BV9900 серията:

Регулируема система за стъклени парапети, Здравина до 4kN, Максимална височина на стъклото до 150 см, Дебелина на стъклото от 8.8.2 до 12.12.4.

Регулируема парапетна система BV9900
рендър на монтирана система за стъклени парапети bv9900

Стъклен парапет серия BV9900 е нашата първа регулируема система. След повече от година на разработка и различни прототипи, можем да Ви предложим готов профил, чийто монтаж се извършва за секунди. BV9900, BV9900S, BV9900L и BV9900Y предлагат регулиране на стъклото с точност до +/- 1,5° с помощта на шестоъгълен ключ и електрическа отвертка. Сертифицирана на 4kN със стандартно закалено ламинирано стъкло, тази парапетна система е подходяща за всякакви приложения.

Серията BV9900 включва и:

Бюджетна регулируема система BV8900
рендър на монтирана система за стъклени парапети bv8900

BV8900 е най-новата ни бюджетно-ориентирана система за стъклен парапет, която позволява регулиране на стъклото. Използвайки технологията на BV9900 серията като концепция, направихме допълнителни оптимизации, които доведоха до 40% по-бързо инсталиране на системата. Дизайнът на системата е по опростен и по-интуитивен. Серията предлага горен монтаж BV8900 и страничен монтаж BV8900S. Сертифицирана на 2kN, тази система е перфектно решения за битови и жилищни проложения от разнообразен характер.

Серията BV8900 включва:

рендър на монтирана система за стъклени парапети bv8900

Специфика на BV8900 серията:

Бюджетна регулируема система за стъклени парапети, Здравина до 3kN, Максимална височина на стъклото до 130 см, Дебелина на стъклото от 6.6.2 до 10.10.4.

рендър на монтирана система за стъклени парапети bv7600

Специфика на BV7600 серията:

Бюджетна система за стъклени парапети използваща закамяване, Здравина до 2kN, Максимална височина на стъклото до 110 см, Дебелина на стъклото от 6.6.2 до 10.10.4.

Бюджетна парапетна система BV7600
рендър на монтирана система за стъклени парапети bv7600

BV7600 е най-новата ни серия за стъклен парапет. Тя е проектирана от нашите инженери да бъде бюджетна и в същото време да предоставя елегантен завършек, лесен монтаж и минимални изисквания за поддръжка. Стъклото се закрепва за секунди с помощта на ками и инструмент за закамяване (заклинване). Серията предлага горен монтаж BV7600 / BV7600L и страничен монтаж BV7600Y. Можете да сте спокойни, че дори след интензивна употреба тази стъклена парапетна система ще запази цялостта си.

Серията BV7600 включва:

Какви видове парапетни стъкла се използват при парапетите?

За стъклените парапети са важни 2 основни неща: дизайна и здравината. Поради това в Барос Вижън използваме основно 2 типа стъкло за нашите парапети – ламинирано и закалено ламинирано. Причината да използваме точно тях е, че те осигуряват сигурността, която се очаква от парапетите ни. Ламинираното стъкло се получава при слепване на два или повече стъклени панела със специално (PVB) фолио. Начина на производство на ламинираното стъкло гарантира, че то запазва структурата си дори когато бъде счупено. Не допускаме компромиси със сигурността!

ламинирано закалено стъкло от барос глас

През 2024 година Барос Вижън откри своята нова фабрика – Барос Глас, която е насочена изцяло в производството на стъкла за парапети. Без аналог никъде другаде, стъклената ни фабрика е инвестиция, която е насочена към спазване на ангажимента ни към нашите клиенти и партньори за предоставяне на най-добрия продукт на пазара. Ние Ви гарантираме най-добро качество парапетно стъкло за Вашите проекти! Предлагаме Ви стъкло за парапети в следните цветове и модификации:

диамант - ултра клиър стъкло за парапет от барос вижън
Диамант

Нашият премиален избор. Диамант или т.нар. ултра чисто стъкло. Предлага оптимална прозрачност.

прозрачно стъкло за парапет от барос вижън
Прозрачно

Прозрачното стъкло е най-често използваното за парапетно стъкло с много лек зелен оттенък.

кафяво стъкло за парапет от барос вижън
Кафяво

Кяфявото парапетно стъкло е известно със своя топъл цвят и се използва за постигане на специфичен дизайн.

сиво стъкло за парапет от барос вижън
Сиво

Сивото стъкло е все по-често използвано в модерната архитектура и както и при ново строителство.

тъмно сиво стъкло за парапет от барос вижън
Тъмно Сиво

По-тъмният вариант на сивото парапетно стъкло. Подходящо за постигане на зашеметяващи дизайни.

Освен цветове на стъклата – Ултра Прозрачно, Прозрачно, Кафяво, Сиво и Тъмно Сиво – при нас можете да изберете и комбинации, които да отговарят точно на визията, която си представяте за Вашия парапет. Можете да се спрете на изцяло Прозрачно (утра прозрачно) стъкло или да направите комбинация от Прозрачно + Цветно или Цветно + Цветно.

видове стъкла за парапети барос вижън
Прозрачно
Ултра прозрачно
Цветно + Прозрачно
Цветно + Цветно

Свържете се с нас и ни кажете повече за вашия проект и нашите специалисти ще Ви помогнат да изберете точното стъкло. Можете да намерите и повече информация за различните парапетни стъкла на нашия специализиран сайт за стъкла за парапети – Барос Глас.

Ръкохватки и Аксесоари за стъклени парапети

За клиентите ни, които не търсят напълно изчистен завършек на стъклените парапетите (без ръкохватки), предлагаме набор от ръкохватки и аксесоари за ръкохватки.

ръкохватка за парапет WX 6022

BV6022 – представлява обла алуминиева ръкохватка с гумено уплътнение. Може да се използва върху стъкло с дебелина от 12 – 24 мм. Повече за BV 6022 тук.

ръкохватка за парапет WX 6023

BV6023 – е декоративна правоъгълна ръкохватка с тънка линия и без гумено уплътнение. Може да се използва върху стъкло с дебелина от 16 мм. Повече за BV 6023 тук.

ръкохватка за парапет WX 6024

BV6024 – е квадратна алуминиева ръкохватка с гумено уплътнение. Може да се използва върху стъкло с дебелина от 12 – 24 мм. Повече за BV 6024 тук.

Допълнителните аксесоари за ръкохватките са стенни фланци, колена от 90° до 135°, съединители, тапи, капаци и още. Моля вижте АКСЕСОАРИ за повече информация относно всички налични аксесоари, които предлагаме за нашите стъклени парапети.

Свържете се с нас по телефон, ел. поща или заповядайте на място в нашия шоурум.
Ще Ви помогнем да направите информиран и съобразен с бюджета Ви избор!

Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.